Historia

1982 byggdes Kämpasten med en enda central tanke: att skapa en perfekt miljö för lärande och möten. Tusentals ledare har genom åren deltagit i våra olika utbildningsprogram för bättre ledarskap och lönsammare affärer. Numera välkomnar vi även andra företag att mötas och konferera i denna miljö.

Idag är Kämpasten det självklara valet för dig som vill ha bästa möjliga förutsättningar för lärande och effektiva möten. Bakom Kämpastens framgång ligger att vi hållit fast i den ursprungliga idén, att alltid erbjuda bästa lärmiljö, service och kvalitet. Vissa saker blir aldrig omoderna.

Enligt sägen kastade en stark kämpe ett stort stenblock som hamnade vid Mälarens strandkant. Stenblocket fick tidigt namnet Kämpasten och gav platsen dess namn för flera hundra år sedan. Kämpastenen hittar du bredvid bryggan och lusthuset Båken.

Kämpastenen i kolumnstorlek

Det sägs också att man förr spände en kätting mellan Kämpastenen och en liknande sten på andra sidan sjön för att hindra fientliga fartyg att nå Sigtuna. Den gamla staden har ju en given plats i Sveriges historia.