Niklas Pallgren kom trea i ”Årets ekokock 2019”
Stort Grattis till Niklas Pallgren, vår köksmästare som i helgen blev trea när några av landets främsta ekokockar gjorde upp om titeln ”Årets ekokock 2019”. Det blev en stentuff toppstrid när finalisterna lagade en trerättersmiddag från en i förväg hemlig råvarulista baserad på rotfrukter och grönsaker som kockarna själva fick skörda innan tävlingen.
”Det var en extra utmaning att inte ha någon proteindel att utgå ifrån men det ligger helt rätt i tiden. Jag valde att inleda med en förrätt där smak och doft ger associationer till barndomen och tryggheten när man var i skogen och grillade pinnbröd och korv. Till det en fräschör med krispiga grönsaker och rökt yoghurt”, säger Niklas Pallgren.
Tävlingen Årets ekokock anordnas av Föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV och uppmärksammar kockar som lyckats hitta den bästa kombinationen av modern och hållbar gastronomi. Årets tema var modern nordisk matlagning från grunden.